Fillimi Etiketa Apologjia

Etiketa: apologjia

Fillimet (Origjina) e Islamit

Ndër fetë kryesore më të reja botërore Origjina e Islamit fillon me Muhamedin rreth vitit 622 pas.K. Kjo fe relativisht e re pretendon se është...

Shlyerja e Fajit

Bibla nuk pretendon që Muhamedi ka bërë ndryshime të Fjalës së Zotit. Bibla e konsideron Muhamedin plotësisht profet të rremë. Gjoni 8: 40-43 “Pasardhësit...

Evolucioni apo krijimi?

Të gjithëve na është mësuar në shkollë, në lëndën e biologjisë, se të gjitha gjallesat kanë ardhur në ekzistencë nëpërmjet një procesi të ngadalshëm...

Çfarë është Materializmi?

Përkufizime & Doktrina Materializmi si koncept i referohet; preokupimit të thjeshtë për botën materiale, si e kundërvënë ndaj koncepteve mendore apo shpirtërore, ose teorisë se...

Kush janë dhe çfarë besojnë Dëshmitarët e Jehovait

Sfondi Historik Doktrina e Dëshmitarëve të Jehovait i pati fillimet e veta rreth vitit 1870, kur 18-vjeçari Çarlls Teiz Rasëll (Charles Taze Russell) filloi një...

Çfarë Besojnë Mormonët?

Autoriteti Hyjnor Kisha e Mormonëve përdor Biblën dhe Librin e Mormonit si autoritetet e tyre primare (kryesore). Gjithashtu, Mormonët e pranojnë librin “Doktrinat dhe Besëlidhjet”...

Çfarë është Ramazani ?

Një përmbledhje e shkurtër për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë se çfarë është muaji i Ramazanit për besimtarët myslimanë.Ramazani është një muaj i...

A vdiq Jezusi në Kryq?

Shumë skeptikë dhe myslimanë besojnë që Jezusi nuk vdiq në kryq. Disa thonë që ai mori një ilaç (drogë) që e vuri në gjendje...