• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Çfarë është Ramazani ?

Çfarë është Ramazani ?

Nga: Elvisi20 Korrik, 2014 0 komente |

RamazaniNjë përmbledhje e shkurtër për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë se çfarë është muaji i Ramazanit për besimtarët myslimanë.

  • Ramazani është një muaj i veçantë dhe tepër i shenjtë kur myslimanët agjërojnë;
  • Ramazani është një nga pesë shtyllat e fesë Islame;
  • Ramazani është muaji i nëntë i Kalendarit Islamik (sipas Hënës);
  • Ramazani është muaji në të cilin ajetet e para te Kuranit i’u shpallen Profetit Muhamed.
  • Është kohë adhurimi dhe meditimi; kohë për të reflektuar thellë brenda vetes, për të treguar devocion ndaj Zotit dhe vetë-kontroll; është kohë për të forcuar lidhjet familjare dhe ato shoqërore.
  • Dalja e Hënës së Re në fund të Ramazanit shënon festimin e Bajramit të Madh.

Shënim: Kjo përmbledhje është marrë dhe përshtatur nga faqja Burimi.net

Elvisi

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Fillimet (Origjina) e Islamit

Shlyerja e Fajit

Rrënjët e Islamit…

A vdiq Jezusi në Kryq?

>